Μη κατηγοριοποιημένο

Φωτογραφία των SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX για την εμφάνιση στο Release Athens Festival 2016

Τα νέα ονόματα που ολοκληρώνουν το lineup του Release Athens

cassO Cass McCombs θα εμφανιστεί την 1η μέρα, την 1η Ιουνίου. Είναι ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες και τραγουδοποιούς των τελευταίων δέκα χρόνων. O χαρακτηρισμός του ως ο πιο συναρπαστικός εκπρόσωπος της indie-folk πιθανότατα τον περιορίζει, καθώς ο 38χρονος Καλιφορνέζος έχει εξερευνήσει δεκάδες μουσικά είδη. Από το 2003 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους, μια συλλογή με b sides και ακυκλοφόρητα και ένα EP, με μια μόνιμη μπάντα, στην οποία ο ίδιος θεωρεί πως είναι απλά ένα μέλος της.
Εξερευνεί αδιάκοπα την Αμερικανική folk, αλλά ουδέποτε έχει ακουστεί ίδιος σε διαφορετικούς δίσκους, ή έχει κάνει ίδια συναυλία – όπως τουλάχιστον λέει ο μύθος. Mε το ½ του… εγκεφάλου του να ακουμπά στην πλήρη ελευθερία που πρόσταζε το πνεύμα της αντικουλτούρας των 60’s και το άλλο μισό μόνιμα ανήσυχο στο σήμερα

http://cassmccombs.com/
https://www.facebook.com/CassMcCombs/

To νέο όνομα της 2ης ημέρας, είναι οι Scott Bradlees’s Postmodern Jukebox. Swing, jazz, fox-trot, o soul ήχος της Motown και εικόνες από τον “Υπέροχο Γκάτσμπι”. Το μουσικό όχημα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Scott Bradlee ξεκίνησε το 2013 βάζοντας σκοπό να διασκευάσει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες της εποχής μας – και όχι μόνο – με ένα στιλ που παραπέμπει απευθείας στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Έχοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube (και πάνω από… 500 εκατομμύρια views!), παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα, από το σαλόνι (!) του Bradlee στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, ένα νέο τραγούδι. Από Lady Gaga, Adele και Katy Perry  σε Radiohead, White Stripes και Cure και από εκεί σε Beyonce, Taylor Swift και Gwen Stefani, για να πάρετε μόνο μια ιδέα.

To εντυπωσιακό lineup του πρώτου Release Athens συμπληρώνουν οι Irene Skylakaki, Moa Bones, RSN, GAD., Closer, The Noise Figures, Theodore, Afformance. Περισσότερα στο releaseathens.gr/line-up

TO TEΛΙΚΟ LINE-UP

Tετάρτη 1 Ιουνίου: BEIRUT + DAUGHTER + CASS McCOMBS + IRENE SKYLAKAKI + MOA BONES
Παρασκευή
3 Ιουνίου: PAROV STELAR + CHINESE MAN + SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX + RSN + GAD.
Τρίτη
7 Ιουνίου: PJ HARVEY + THE BRIAN JONESTOWN MASSACRE + SLOWDIVE + CLOSER + THE NOISE FIGURES
Δευτέρα
13 Ιουνίου: SIGUR ROS + THE BLACK ANGELS + DIIV + THEODORE + ΑFFORMANCE