The Black Angels - Release Athens

The Black Angels
The Black Angels

Από το 2004, όταν και σχηματίστηκαν στο Austin του Texas, την… πρωτεύουσα (ελέω και Roky Erickson / 13th Floor Elevators) του psychedelic rock, έδωσαν αμέσως το στίγμα τους ως μία μπάντα που πρόκειται να σημαδέψει τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Διάλεξαν το όνομά τους εμπνεόμενοι από το “The Black Angel’s Death Song” των αγαπημένων τους Velvet Underground και ξεκίνησαν την πορεία τους συμμετέχοντας στη θαυμάσια συλλογή “Psychedelica Vol. 1” της Northern Star Records.

passoverΤο 2006, κυκλοφόρησε το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους album, “Passover”. Ο επιβλητικός, σκοτεινός, καλειδοσκοπικός ήχος του – με επιρροές από τα 60’s μέχρι τους Spacemen 3 –  κέρδισε αμέσως τον θαυμασμό του μουσικού Τύπου, με instant classics το πασίγνωστο “Young Men Dead” και το single “The First Vietnamese War”.

To Lollapalooza, το SXSW, το All Tomorrow’s Parties ήταν τα festivals που, γνωστά για την ποιότητα των ονομάτων που φιλοξενούν, τους κάλεσαν να εμφανιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Οι περιοδείες συνεχίστηκαν με τις γνωστές… κακές παρέες: The Black Keys, BRMC, The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks, Queens Of The Stone Age, The Horrors και, φυσικά, Roky Erickson (τον οποίον συνόδευσαν σε λίγες εμφανίσεις ως backing band), είναι μόνο μερικοί από τους κατά καιρούς συνοδοιπόρους τους, αρκετοί από τους οποίους έχουν υπάρξει και καλεσμένοι των ίδιων των Black Angels στο, περίφημο πλέον, Austin Psych Fest, ένα ετήσιο festival αφιερωμένο ολοκληρωτικά στην ψυχεδελική σκηνή, το οποίο έχει αισίως συμπληρώσει έξι χρόνια ύπαρξης, συγκεντρώνοντας όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από μπάντες και μουσικόφιλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, από το 2010, έχουν δημιουργήσει και το δικό τους δισκογραφικό label, Reverberation Appretiation Society Records. Πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας το album του κιθαρίστα της μπάντας, Christian Bland (μαζί με τους Revelators), “The Lost Album”.

directions-to-see-a-ghostΤο 2008, παρουσίασαν το δεύτερο album τους, “Directions To See A Ghost”. Η καθιέρωσή τους ήταν πλέον δεδομένη. Οι περισσότερες λίστες στο τέλος της χρονιάς τους κράτησαν με άνεση μία θέση στην πρώτη δεκάδα. Τα βασικά επιχειρήματα γι’ αυτό είναι πια αρκετά γνωστά και τιτλοφορούνται “You On The Run”, “Doves”, “Science Killer”, “Mission District”, “18 Years”, “Snake In The Grass” – μεταξύ άλλων.

Το “Phosphene Dream” παρέλαβε τη σκυτάλη το 2010, για να συνεχίσει με αμείωτη ταχύτητα την εκτόξευση της μπάντας, τόσο δημιουργικά όσο και από πλευράς δημοτικότητας. Αυτή τη φορά, ήταν τα “Bad Vibrations”, “Entrance Song” και “Telephone” που μοιράστηκαν για πολλούς τον τίτλο του highlight, αν και στα albums των Black Angels ο ακροατής μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε από τα κομμάτια τους ως αγαπημένο του (όπως συμβαίνει και με τους κολλητούς τους, Allah-las, στο ντεμπούτο τους).

Το “Indigo Meadow” του 2013 έγινε από το πρώτο άκουσμα το αγαπημένο album της μπάντας για τους, πολυπληθείς πλέον, φίλους τους. Με το δυναμιτιστικό single “Don’t Play With Guns” και απόλυτο highlight το εκπληκτικό, απίστευτα εθιστικό, garage “Love Me Forever”, η συγκεκριμένη δουλειά φανερώνει ένα group σε top φόρμα που, όπως πάντα, δεν φοβάται να καταπιαστεί με θέματα που οι περισσότεροι σύγχρονοι μουσικοί προτιμούν να μην αγγίζουν.

the-black-angels-indigo-meadowΤο καλοκαίρι του 2014, το EP ‘’Clear Lake Forest’’ με τα 7 τραγούδια, είναι ακόμα ένα πετράδι στο στέμμα της κορυφαίας μπάντας.  Από τότε, μας έχουν προσφέρει δύο ακόμα υπέροχα τραγούδια. Το “Molly Moves My Generation”, στο split single της Fuzz Club Records, με τους Ιταλούς Sonic Jesus και το  “Waterloo Waltz”, που μπήκε στο EP “Riley Hawk: Northwest Blow Out’’, που έστησαν τα παιδιά του θρυλικού skater Tony Hawk. Στις 27 Μαϊου μετέχουν στο ‘’A Tribute to Pet Sounds’’, έναν δίσκος με διασκευές στο κορυφαίο δίσκο των Beach Boys που κλείνει τα 50 χρόνια. Οι Black Angels, που θα παίξουν πριν τον μέγα Brian Wilson στο Levitation, διασκεύασαν το κλασικό  “Good Vibrations”.

Sign In