Μη κατηγοριοποιημένο

Release Athens 2023: Photo-story Day 14

Το Release Athens 2023 έριξε για φέτος την αυλαία του, με μια ιστορική βραδιά αφιερωμένη στο hip-hop. Η αφρόκρεμα της εγχώριας σκηνής, ένα απ’τους κορυφαίους MCs των ημερών μας και η κολεκτίβα που καθόρισε τον ήχο τα τελευταία 30 χρόνια, ανέβηκαν στη σκηνή της Πλατείας Νερού για μια απ’τις κορυφαίες φεστιβαλικές ημέρες της χρονιάς.

Η αρχή έγινε με τον Junior SP. και ένα προσεκτικά επιλεγμένο DJ set που μας έβαλε στο κλίμα, για να τον διαδεχτούν οι Twinsanity με τον DJ Micro, σε μια εμφάνιση που τα είχε όλα: κορυφαία τραγούδια, πολύ χορό και εντυπωσιακή ανταπόκριση απ’τους fans τους. Την σκυτάλη πήρε ο Ethismos με τον Melow, και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε έναν απ’τους κορυφαίους rappers της χώρας σε ένα πραγματικά ξεχωριστό show. 

Τελευταίος εγχώριος καλλιτέχνης ήταν ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, μια απ’τις πιο ξεχωριστές και ενεργές προσωπικότητες της σκηνής, ο οποίος μαζί με τον DJ Micro, ξεσήκωσε για τα καλά τους χιλιάδες που είχαν γεμίσει την Πλατεία Νερού και προετοίμασε κατάλληλα το έδαφος για όσα θα ακολουθούσαν.

Ο Ocean Wisdom ανέβηκε στη σκηνή λίγο πριν τις 22:00 και για την επόμενη ώρα παρακολουθήσαμε τον πιο «γρήγορο» rapper του πλανήτη να σαρώνει με τις ρίμες του, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και γνωρίζοντας δικαίως την αποθέωση.

Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε όπως αναμενόταν με την εμφάνιση των αξεπέραστων Wu-Tang Clan. Η κολεκτίβα απ’τη Νέα Υόρκη παρουσίασε ένα απ’τα κορυφαία hip-hop shows που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ, με επιλογές από ολόκληρο τον πλούσιο κατάλογό της και παρέσυρε κάθε γωνιά της Πλατείας Νερού σε ένα ξέφρενο πάρτι. Τα highlights πολλά, όπως η αφιέρωση στον αξέχαστο Ol’ Dirty Bastard, το sample απ΄το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana στο τέλος, και φυσικά η φανερή ικανοποίηση της μπάντας μετά την εμφάνισή τους όταν παρέμειναν για αρκετή ώρα στη σκηνή για να δώσουν αυτόγραφα στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς τους. 

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης και θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε όλους και όλες για την υποστήριξη, την ανεπανάληπτη ενέργεια και τις σπουδαίες αναμνήσεις που φτιάξαμε μαζί. Η προετοιμασία για το Release Athens 2024 ξεκινάει.