Ένα, χωρίς αμφιβολία, ιστορικό διήμερο πραγματοποιήθηκε στις 18 & 19 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού, με τους Arctic Monkeys, The Hives, Willie J Healey, The Vaxtones και Green Was Greener να τα δίνουν όλα μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες φεστιβαλιστές που γέμισαν την Πλατεία Νερού.

Την έναρξη και στις δύο βραδιές ανέλαβαν δύο μοναδικά, εγχώρια ονόματα, τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις: οι Green Was Greener του Θωμά Στρατάκη και το supergroup των The Vaxtones, φρόντισαν να ζεστάνουν το κοινό μέχρι να ανέβει στη σκηνή, ο ανερχόμενος Willie J Healey. Ο Βρετανός τραγουδοποιός παρουσίασε μερικά απ’τα κορυφαία τραγούδια της δισκογραφίας του αλλά και τα πρώτα single απ’το νέο του δίσκο που κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα.

Η συνέχεια ανήκε στους The Hives, στις πρώτες τους εμφανίσεις στην Ελλάδα, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για μια απ’τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη. Οι Σουηδοί rockers σάρωσαν την Πλατεία Νερού, ενώ επιφύλαξαν και μια μεγάλη έκπληξη που δεν είχε συμβεί πουθενά αλλού στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους με τους Arctic Monkeys. O Matt Helders, drummer των τελευταίων, ανέβηκε στη σκηνή για να παίξει μαζί τους το “Rigor Mortis Radio”, το εκρηκτικό single απ’τον πρόσφατο δίσκο τους, σε μια στιγμή που έκανε το γύρο του κόσμου αφού προκάλεσε παροξυσμό στους οπαδούς και των δύο συγκροτημάτων και δημοσιεύτηκε σε όλα τα σημαντικά μουσικά έντυπα.

Για τις δύο εμφανίσεις των Arctic Monkeys έχουν ήδη γραφτεί πολλά και θα συνεχίσουν να γράφονται, γιατί είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη indie rock μπάντα του 21ου αιώνα στη κορυφαία φάση της καριέρας τους. Η παρέα του Alex Turner παρουσίασε δύο ξεχωριστά set που ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς και μας χάρισε αμέτρητα highlights που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. 

Το Release Athens 2023 συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή 21 Ιουλίου, με μια ακόμα πολυαναμενόμενη βραδιά. Οι The Prodigy επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια για μια εμφάνιση-δυναμίτη, ενώ μαζί τους θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Primal Scream και οι Lip Forensics.