Μη κατηγοριοποιημένο

Photo-story Pulp / The Smile / Ride / Tramhaus

Ολοκληρώθηκε χθες μια σπουδαία βραδιά, με πρωταγωνιστές μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών αλλά και μια σπουδαία, ανερχόμενη μπάντα που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Γιατί κάτι τέτοιο κατάφεραν τελικά οι Tramhaus, αφού κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους και να παρουσιάσουν ένα show ανώτερο ακόμα και από τις ήδη εξαιρετικές τους ηχογραφήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσουν ξανά στο μέλλον και θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες να τους απολαύσουμε από κοντά. Οι Ride που ακολούθησαν, δεν είναι από τα συγκροτήματα που χρειάζονται συστάσεις, όπως φάνηκε και από την ανταπόκριση που είχαν από το κοινό. Οι indie θρύλοι παρουσίασαν ένα σετ που πέρασε από όλες τις σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας τους (“Leave Them All Behind”, “Taste”, “Seagull” κτλ.) καθώς και μερικά από τα κορυφαία τραγούδια του πρόσφατου “Interplay”.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πολυαναμενόμενη πρώτη εμφάνιση των The Smile, το υπέροχο νέο project των Thom Yorke, Jonny Greenwood και Tom Skinner. Το τρίο, με την πολύτιμη συμβολή του Robert Stillman στα πνευστά, για περίπου 90 λεπτά παρέδωσε ένα υπέροχο και πλούσιο show, με επιλογές που εκτός των δύο στούντιο δίσκων τους, περιείχε δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια (“Instant Psalm” και “Don’t Get Me Started”) και ολοκληρώθηκε με το “Feeling Pulled Apart By Horses”, από τη σόλο καριέρα του Yorke.

Το φινάλε ανήκε δικαιωματικά στους τεράστιους Pulp οι οποίοι παρέδωσαν ένα ποπ έργο τέχνης. Είχαμε άλλωστε την τύχη, η σπουδαία μπάντα από το Sheffield να παρουσιάσει το μεγαλύτερο show της φετινής τους περιοδείας στο Release Athens 2024, επιστρέφοντας στη σκηνή μετά τη γιορτή του “Common People” για ένα δεύτερο encore. Τα “Bad Cover Version”, “Razzmatazz” αλλά και το έξοχα νοσταλγικό “Glory Days” με το video από τη νιότη της μπάντας να φωτίζει την Πλατεία Νερού, σήμαναν το τέλος μετά από δύο ανεπανάληπτες ώρες που μας γέμισαν ιστορίες και αναμνήσεις που δεν θα σταματήσουμε να αφηγούμαστε.

To Release Athens 2024 συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 29 Ιουνίου, με τη μεγάλη εμφάνιση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και special guests τους Gus G. και Ronnie Romero.