Μη κατηγοριοποιημένο

Release Athens 2022: Photo-story Day 11

Θα περάσει πολύς καιρός για να ξεχάσουμε την ενδέκατη ημέρα του Release Athens 2022, όχι μόνο εξαιτίας των πέντε φοβερών εμφανίσεων που μας πρόσφεραν τα συγκροτήματα του lineup αλλά χάρις στην απίθανη ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος που ήρθε στην Πλατεία Νερού.

Την έναρξη της βραδιάς ανέλαβαν οι The Silent Rage που έβαλαν φωτιά από νωρίς στη βραδιά και οι Enemy of Reality που μας καθήλωσαν χάρις και στην μαγική φωνή της Ηλιάνας Τσακιράκη αλλά και το πιστό τους κοινό που ήρθε να τους απολαύσει.

Η συνέχεια ανήκε στους Ολλανδούς Epica που απέδειξαν σε όλους γιατί θεωρούνται ένα απ’ τα σπουδαιότερα  συγκροτήματα του symphonic metal και μας χάρισαν ένα υπέροχο σετ με μερικές απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, με αξέχαστα highlights τα “Beyond the Matrix” και “Consign to Oblivion” στο φινάλε της εμφάνισής τους.

Αμέσως μετά στη σκηνή της Πλατείας Νερού ανέβηκε ένα συγκρότημα-θρύλος, οι αξεπέραστοι Blind Guardian, οι οποίοι γιόρτασαν τα 30 χρόνια απ’την κυκλοφορία του “Some where Far Beyond” παίζοντας το δίσκο στην ολότητά του. Ανάμεσα τους, το “The Bard’s Song – In the Forest” με ένα sing along απ’ τους χιλιάδες οπαδούς τους πέρα από κάθε φαντασία, και μια σαρωτική εκτέλεση του “Journey Through The Dark”.

Το φινάλε της ημέρας ανήκε στους Sabaton και στο υπερθέαμα που έστησαν πάνω στη σκηνή, όπου αφηγηθήκαν με εντυπωσιακό τρόπο τα ιστορικά γεγονότα που τους εμπνέουν και που τους έκαναν ένα απ’τα μεγαλύτερα ονόματα του powermetal. Απ΄το εναρκτήριο “Ghost Division” μέχρι το “Coat of Arms” που έκλεισε τη βραδιά, οι Σουηδοί έβαλαν φωτιά, κυριολεκτικά, στη σκηνή της Πλατείας Νερού και αποθέωσαν το κοινό που χόρεψε, τραγούδησε και κωπηλάτησε (!) όπως θα δείτε και στο απίθανο photostory της ενδέκατης ημέρας του Release Athens 2022.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Sign In