Μη κατηγοριοποιημένο

Release Athens X SNF Nostos: Photo-story Day 2

Η δεύτερη ημέρα του Release Athens X SNF Nostos με το πιο πολυσυλλεκτικό lineup της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ, ήταν μια ακόμα πλούσια βραδιά γεμάτη μουσική για κάθε γούστο. 

Οι Groundation ήταν αυτοί που άνοιξαν την ημέρα στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση καθώς το γκρουπ τιμούσε τα είκοσι χρόνια απ’την κυκλοφορία του reggae classic δίσκου τους, “Hebron Gate”. Λίγο αργότερα στην Πλατεία Νερού, οι Μίκρο θα άνοιγαν το δεύτερο stage, με ένα καταιγιστικό show που θα έκλεινε με το singalong του αγέραστου “Αυτή η πόλη”.

Όσοι επέλεξαν να συνεχίσουν την ημέρα τους στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, απόλαυσαν αρχικά τους Dub Inc. και στη συνέχεια είχαν την τύχη να δουν την παρθενική παρουσία των Tash Sultana στην Ελλάδα, σε μια εμφάνιση που χώρεσε τα πάντα: reggae, pop/rock, soul κτλ. Αναμενόμενο το επικό φινάλε, με το “Jungle” να αποτελεί ένα τεράστιο highlight της βραδιάς συνολικά.

Αντίστοιχα, όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού είδαν τους θρυλικούς Orchestral Manoeuvres In The Dark να επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από 16 χρόνια και να μας θυμίζουν γιατί θεωρούνται ένα απ’τα πλέον πρωτοποριακά synth-pop συγκροτήματα όλων των εποχών, ενώ στην συνέχεια οι M83 του Anthony Gonzalez παρέδωσαν ένα ρεσιτάλ, που δύσκολα δεν θα καταλήξει στη λίστα με τις κορυφαίες εμφανίσεις του φετινού καλοκαιριού.

Την βραδιά έκλεισαν οι Röyksopp, ο οποίοι φρόντισαν να αποσαφηνίσουν απ’την πρώτη στιγμή, με μια φοβερή εκτέλεση του “Impossible”, για ποιο λόγο ονόμασαν την περιοδεία που τους έφερε στο Release Athens, “True Electric”. Για περίπου 90 λεπτά, οι Νορβηγοί έπαιξαν ένα αμιγώς χορευτικό σετ και με όπλο ένα απολαυστικό laser show, σήκωσαν στον αέρα την Πλατεία Νερού.

Το Release Athens συνεχίζεται με την τρίτη και τελευταία ημέρα του Release Athens X SNF Nostos, η οποία περιλαμβάνει τους Siouxsie, Interpol, Echo & The Bunnymen, Viagra Boys, The Haunted Youth και In Trance 95.