Μη κατηγοριοποιημένο

Release Athens 2023: Photo-story Day 1

Ιδανικό ξεκίνημα για το Release Athens 2023, με την πρώτη metal φεστιβαλική ημέρα να είναι όσο εντυπωσιακή περιμέναμε!

Το ζέσταμα ανέλαβαν οι Elysion, οι οποίοι εντυπωσίασαν το πολυπληθές κοινό που ήρθε από νωρίς στην Πλατεία Νερού για να τους απολαύσει. Η μπάντα απ΄την Αθήνα έπαιξε ένα υπέροχο σετ με επιλογές και από τους τρεις δίσκους τους, και δικαίως αποθεώθηκε.

Τη σκυτάλη πήραν οι Insomnium με το μελωδικό death metal τους, και μια μεγάλη έκπληξη, αφού κάλεσαν τον Σάκη Τόλη των Rotting Christ, να τραγουδήσει μαζί τους το “White Christ”, το κομμάτι που ξεχώρισε απ’το φετινό τους άλμπουμ, “Anno 1696”.

Η συνέχεια ανήκε φυσικά στους In Flames, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή τους στην Ελλάδα μετά από 23 ολόκληρα χρόνια. Οι Σουηδοί σήκωσαν στον αέρα τους φανατικούς οπαδούς, με ένα πλούσιο setlist γεμάτο κλασικά τραγούδια όπως τα “Only for the weak”, “Cloud Connected”, “Take This Life” κτλ.

Στις 23:00 στη σκηνή ανέβηκε η κορυφαία μπάντα του συμφωνικού metal σήμερα, οι Nightwish, οι οποίοι παρέδωσαν ένα εντυπωσιακό show, μπροστά στους χιλιάδες φανατικούς οπαδούς. Ακούσαμε όλα τα σπουδαία τραγούδια τους (“Nemo”, “Shoemaker”, “Ghost Love Score” κτλ.)  και απολαύσαμε τη σπουδαία Floor Jansen να σαρώνει τη σκηνή και να υπενθυμίζει γιατί θεωρείται η βασίλισσα του metal!